H-K-CS 14:00-19:00
SZ-P 9:00-13:00
4400, Nyíregyháza
Dózsa György utca 65.
+3642/404-690
+3620/985-5200

GYERMEKFOGÁSZATA gyermekfogászat a gyermek fog és szájbetegségeivel,valamint azok gyógyításával és megelőzésével foglakozunk speciális terület a fogászaton belül.

A gyermekfogászatban kiemelt jelentőségű a megelőzés,fontos,hogy ne akkor találkozzanak először a fogorvossal,amikor már panaszaik vannak.Érdemes minél hamarabb ellátogatni a kicsivel a rendelőbe,hogy ismerkedhessen a környezettel,az orvossal. Szájhigiéniai tanácsokat adhassunk a szülőknek,illetve,hogy a gyermek szorongását csökkentsük a vizsgálatot,ill. a kezeléseket illetően.
 
Igyekszünk minél barátságosabb légkört teremteni,játékosan mesélni a "fognyűvő manócskákról",a kezelésekről.
 
A gyermekeknél fontos a gyakoribb,legalább fél évente végzett szűrővizsgálat,amelynek során lehetőség van a fog és szájbetegségek korai diagnosztizálására,a fogváltás menetének ellenőrzésére,a fogszabályzásra szoruló esetek felismerésére. A rendelőben lehetőség van óvodás kortól kezdve fluoridos kezelésre fogászati iontoforezis készülékkel,ami a fogszuvasodás mértékét jelentősen képes csökkenteni. Ez teljesen fájdalmatlan beavatkozás.
 
Lehetőség van akár színes tömőanyagok felhasználására is a tejfogak tömésekor,amit gyermekek részére fejlesztett ki a világhírű VOCO cég. Ezeknek a gyerekek örülnek,motiváltabbak a kezelés elvégzésében. A megelőzés során fontos az ép maradandó fogak barázdazárásának kivitelezése. Amennyiben a gyermek annyira szorong,hogy a kezelés másképp kivitelezhetetlen,akkor lehetőségünk van éber szedáció/bódítás kivitelezésére is,ebben altatóorvos áll rendelkezésünkre.
 
Egész életünkben meghatározó a fogorvossal való találkozás első élménye,ezért a gyermekfogászat felelőssége ebben a tekintetben
is kiemelt szerepű.