Tisztelt Pácienseink!

Örömmel értesítjük kedves pácienseinket, hogy a május 4-étől hatályos, magánegészségügyi ellátást érintő intézkedéseknek köszönhetően ismét lehetővé vált, hogy klinikánk teljeskörű fogászati ellátást nyújtson!

A héten azon dolgoztunk, hogy megteremtsük az összes feltételt ahhoz, hogy pácienseink kezeléseink során maximális biztonságban érezhessék magukat követve a szigorú munkavégzéshez szükséges előírásokat.

A következő változásokkal találkozhatnak majd kedves pácienseink:
  • a rendelőbe kérjük egyedül érkezzenek, vagy kiskorú esetén egy kísérővel;
  • maszk viselése kötelező, kérjük hozzanak magukkal
  • a váróban tartsuk meg a távolságot (1,5 m), kézfertőtlenítőt biztosítunk;
  • a kezelés megkezdése előtt lázmérés és kérdőív kitöltése kötelező;
  • a páciensek között több időt hagyunk ki, lehetőleg több fogat kezelünk egyszerre, hogy csökkenthessük a találkozásokat.

Fontos, hogy minden esetben előzetes telefonos egyeztetésre van szükség, keressenek minket bizalommal a (+36) 20 98 55 200 telefonszámon.

Továbbra is a pácienseink és saját biztonságunk az első, ezért köszönjük türelmüket egy lassabb de sokkal biztonságosabb ellátási protokoll megvalósításához!

Várunk mindenkit szeretettel!
Az Integral Dent csapata

+3620/985-5200 | nova.ber.fogaszat@gmail.com | 4400, Nyíregyháza, Dózsa György utca 65.

Gyermekfogászat

A gyermekfogászat a gyermek fog és szájbetegségeivel, valamint azok gyógyításával és megelőzésével foglakozunk speciális terület a fogászaton belül.

A gyermekfogászatban kiemelt jelentőségű a megelőzés, fontos, hogy ne akkor találkozzanak először a fogorvossal, amikor már panaszaik vannak. Érdemes minél hamarabb ellátogatni a kicsivel a rendelőbe, hogy ismerkedhessen a környezettel,az orvossal. Szájhigiéniai tanácsokat adhassunk a szülőknek, illetve, hogy a gyermek szorongását csökkentsük a vizsgálatot, ill. a kezeléseket illetően.

Igyekszünk minél barátságosabb légkört teremteni, játékosan mesélni a "fognyűvő manócskákról", a kezelésekről.

A gyermekeknél fontos a gyakoribb, legalább fél évente végzett szűrővizsgálat, amelynek során lehetőség van a fog és szájbetegségek korai diagnosztizálására, a fogváltás menetének ellenőrzésére, a fogszabályzásra szoruló esetek felismerésére. A rendelőben lehetőség van óvodás kortól kezdve fluoridos kezelésre fogászati iontoforezis készülékkel, ami a fogszuvasodás mértékét jelentősen képes csökkenteni. Ez teljesen fájdalmatlan beavatkozás.

Lehetőség van akár színes tömőanyagok felhasználására is a tejfogak tömésekor, amit gyermekek részére fejlesztett ki a világhírű VOCO cég. Ezeknek a gyerekek örülnek, motiváltabbak a kezelés elvégzésében. A megelőzés során fontos az ép maradandó fogak barázdazárásának kivitelezése. Amennyiben a gyermek annyira szorong, hogy a kezelés másképp kivitelezhetetlen, akkor lehetőségünk van éber szedáció/bódítás kivitelezésére is, ebben altatóorvos áll rendelkezésünkre.

Egész életünkben meghatározó a fogorvossal való találkozás első élménye,ezért a gyermekfogászat felelőssége ebben a tekintetben is kiemelt szerepű.