Tisztelt Pácienseink!

Örömmel értesítjük kedves pácienseinket, hogy a május 4-étől hatályos, magánegészségügyi ellátást érintő intézkedéseknek köszönhetően ismét lehetővé vált, hogy klinikánk teljeskörű fogászati ellátást nyújtson!

A héten azon dolgoztunk, hogy megteremtsük az összes feltételt ahhoz, hogy pácienseink kezeléseink során maximális biztonságban érezhessék magukat követve a szigorú munkavégzéshez szükséges előírásokat.

A következő változásokkal találkozhatnak majd kedves pácienseink:
  • a rendelőbe kérjük egyedül érkezzenek, vagy kiskorú esetén egy kísérővel;
  • maszk viselése kötelező, kérjük hozzanak magukkal
  • a váróban tartsuk meg a távolságot (1,5 m), kézfertőtlenítőt biztosítunk;
  • a kezelés megkezdése előtt lázmérés és kérdőív kitöltése kötelező;
  • a páciensek között több időt hagyunk ki, lehetőleg több fogat kezelünk egyszerre, hogy csökkenthessük a találkozásokat.

Fontos, hogy minden esetben előzetes telefonos egyeztetésre van szükség, keressenek minket bizalommal a (+36) 20 98 55 200 telefonszámon.

Továbbra is a pácienseink és saját biztonságunk az első, ezért köszönjük türelmüket egy lassabb de sokkal biztonságosabb ellátási protokoll megvalósításához!

Várunk mindenkit szeretettel!
Az Integral Dent csapata

+3620/985-5200 | nova.ber.fogaszat@gmail.com | 4400, Nyíregyháza, Dózsa György utca 65.

Csontsebészet

A piezoelektromos csontsebészet, egy 21. századi megoldás a fogászatban.

Az ultrahang elvén alapul (mint például a fogkőleszedő, vagyis a depurátor), luxusszínvonalú újdonságnak számít a szájsebészetben, az implantológiában a klasszikus megoldásokkal szemben. Ezért ilyen eszközzel csakis prémium rendelőkben találkozhat a páciens. Szájsebész szakorvosunk a világhírű W&H osztrák márka zászlóshajóját, a Piezomed készüléket használja.

A piezosebészet előnyei

Kíméletesség:

Nagy előnye a piezóval végzett csontpreparálásnak, hogy az ideg vagy az arcüreg, orralap közelében dolgozva elkerülhető a fontos anatómiai képletek sérülése. A piezorezgések csak a csontszöveten fejtik ki hatásukat, a lágyrészeket nem károsítják. A kíméletesség fokát az is jelzi, hogy a szövettani vizsgálatok szerint a piezo felszíni megmunkálást követően a preparált csontfelszínen élő csontsejtek találhatók, amik elengedhetetlen feltételei a tökéletes és gyors gyógyulásnak, közvetlenül a műtét után. Így könnyűszerrel elkerülhetőek a hírhedt szájsebészeti beavatkozások utáni fájdalmak, kellemetlenségek és a hosszú felépülési idő.

Vérzésmentes operációs terület:

Kiváló rálátást biztosít a műtét során, mivel a különleges összhatásoknak köszönhetően minimális vérzést tapasztal a sebész a csontmegmunkálás közben. Ennek oka, hogy a fiziológiás sóoldatból a műszer rez­gésének és az ultrahangos sebesség­nek következtében buborékok ke­letkeznek, és ezek mikroalvadásokat okoznak.

Gyorsabb csontgyógyulás:

A vizsgálatok azt bi­zonyítják, hogy a piezosebészeti vá­gást követően lényegesen gyorsabb a szövetek regenerációja, kevesebb a gyulladá­sos sejt, mint forgóesz­közök használata esetén.

Szinuszlift (arcüregalap emelés):

A piezotechnika egyik leginkább ismert implantológiai alkalmazási területe a szinuszemelés. A jelentős segítség, amelyet a piezo nyújt, abban rejlik, hogy az alkalmazott gyémántbevonatú rezgőfejjel úgy lehetséges a csontablak készítése, hogy a gyakran pókháló vékonyságú arcüregnyálkahártya megsértésének esélye jóval kisebb, mint a forgóeszközökkel végzett csontpreparálás során. Ez a speciális rezgésszámú és kifejezetten csak a csontszövet vágására alkalmas funkcióból ered. Még akkor sem következik be a nyálkahártya sérülése, ha a rezgővég kifejezetten a lágyrészhez ér, azon rezgéseket végez. A megfelelő sprayhűtés nyomáshulláma együtt a rezgővég hatásával a vékony hártyát beemeli, megelőzve az esetleges sérülést, elszakadást. Az ultrahangos mikrorezgések tehát segítik a műtéti mozzanatokat, a szinuszlift-műtét így gyorsabban, ugyanakkor nagyobb biztonsággal végezhető.