+3620/985-5200 | nova.ber.fogaszat@gmail.com | 4400, Nyíregyháza, Dózsa György utca 65.

Fogpótló implantáció

Szájsebész szakorvosunk foghiányos állapotok megoldásában is segítséget nyújt. 1 vagy több foghiány esetén már nem csak a meglévő fogak csiszolásán, vagy kivehető fogpótlásokon keresztül tudunk a sikerhez elérni.

Fogászati implantátum Nyíregházán?

Önnél is alkalmazhatók!

Az implantátumok behelyezése helyi érzéstelenítésben elvégezhető szájsebészeti beavatkozás. Az implantátum beültetése mindazon emberek számára elvégezhető, akik számára egy kisebb sebészeti beavatkozás nem ellenjavallt.Az implantátum az állkapocscsontba kerül behelyezésre. Az állkapocs csontmennyisége egyénenként igen változó, ezért az implantátum behelyezésének módja is igen sokrétű.

A fogászati implantátum célja a hiányzó fog, fogak gyökereinek állcsontban történő pótlása. A fogászati implantátum nem más, mint egy műgyökér. Az implantátum behelyezésével a korábban csak kivehető pótlással megoldható helyzeteket rögzített fogpótlás használatára megfelelő állapotba hozhatjuk, akár egészséges foganyag feláldozása (csiszolás) nélkül, mely által a készített fogpótlás mind funkciójában, mind esztétikájában 100 %-ban visszaadja az elvesztett fogakét.

A fogászati implantátumok képesek az instabil protézisek stabilitását biztosítani. A rosszul felfekvő fogsorok kihatnak a páciens életminőségére (táplálkozás, beszéd, esztétika). Végre bármilyen szituációban magabiztosan ehet, nevethet és mosolyoghat. A fogpótlás az implantátumokon stabilan rögzül, ezáltal megnő a komfortérzet, valamit a fogsor élettartama. A hiányzó fogak pótlásában a fogászati implantátumok jelentik világszerte a leginkább előnyben részesített megoldást. Emberek milliói használják a fogászati implantátumokat mosolyuk és önbizalmuk helyreállítása érdekében. Szakspecialistánk segíthet Önnek annak eldöntésében, hogy az Ön esetében is megfelelő választásnak bizonyulhat-e az implantátum.

Fogászati implantátumok előnyei

  • Előnyös megjelenést biztosítanak,
  • Tartós, hosszú távú és biztonságos megoldást nyújtanak,
  • Megakadályozzák az arc és állcsontok sorvadását,
  • Gazdaságos megoldást jelentenek a foghiány pótlására,
  • Rögzített fogpótlást tesz lehetővé, már csak kivehető fogpótlású helyzetekben

Világszerte fogászati implantátumok milliói kerülnek egyre nagyobb számban behelyezésre minden évben. A legsikeresebb fogpótlási eszközzé váltak, nap mint nap hozzájárulnak az emberek életminőségének javításához.A fogászati implantátum behelyezése minden esetben egyénenként mérlegelendő és tervezendő, mivel nincs két egyforma ember, nincs két egyforma állcsont sem.

Az implantátum helyét az állcsontban speciális sebészi fúrókkal alakítjuk ki, ezáltal elkerülve azt a kellemetlen feszítést is, ami foghúzáskor keletkezik, majd az implantátum, mint egy csavar, behelyezésre kerül. Ezáltal az implantátum elsődlegesen rögzül a csontba.Műtét után egy héttel következik a varratszedés.Általában 3 hónap csontosodási idő után készíthető a végleges fogpótlás, amely időszak alatt ideiglenes fogpótlás biztosítható.Körültekintő étkezésre és aktív fizikai munka kerülésére csupán 1-2 napig van szükség, mely után a páciensek visszatérhetnek normál mindennapjaikhoz.

Amennyiben az implantátumok biztonságosan rögzültek, elkészíthetjük rájuk a végleges koronákat vagy a fogsort. A megfelelő, gondos szájápolás mellett az Ön implantátumai egész életén keresztül szolgálják az evésben, beszédben és a jó megjelenésben betöltött funkciójukat.Az implantáció lépéseit részletesen szájsebész szakorvosunk készséggel elmondja Önnek.