+3620/985-5200 | nova.ber.fogaszat@gmail.com | 4400, Nyíregyháza, Dózsa György utca 65.

Fogfehérítés

A fogak színét, - az eredetit és az elszíneződöttet is- szabad szemmel nem látható pigmentrészecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele. A fogfehérítési rendszerek döntő része e pigmentek elszíntelenítésén alapul.

Fogfehérítés Nyíergyházán akár már otthon is!

A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, ezért a fehérítési folyamat első lépéseként mindenképpen ajánlott fogkő eltávolítása és az azt követő polírozás. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink. A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket használunk, melyek fő hatóanyaga a hidrogén-peroxid vagy a karbamid-peroxid. A különböző készítmények hatékonyságát a hidrogén-peroxid töménysége(35-15%), és a behatási idő határozza meg. Rendelőnkben az ún. otthoni fehérítési módszert ajánljuk pácienseinknek.

Először lenyomatot készítünk a fogairól, amelynek alapján technikusunk elkészít egy speciális fogsínt. Ebbe a vékony, a fogakra pontosan illeszkedő sínbe kerül a fehérítő zselé. A fehérítés során a karbamid-peroxid elbomlásakor keletkező nascens oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződéseket. Az anyag a fog szerkezetében nem okoz változást, csak a fog színe válik világosabbá. A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sok éves klinikai tapasztalatunk bizonyítja.

A színváltozás legtöbbször már egy éjszakai használat után észrevehető. Az optimális eredmény eléréséhez átlagosan 7-10 napos alkalmazás szükséges, de az előzetes vizsgálatok után tájékoztatjuk Önt arról, hogy az Ön esetében milyen eredmény várható a kezeléstől. Átmenetileg a fogak hideg-meleg érzékenysége tapasztalható. A fogápolási termékek (fogkrém, fluoridálás) ebben az időszakban megszüntetik a panaszokat.