Tisztelt Pácienseink!

Örömmel értesítjük kedves pácienseinket, hogy a május 4-étől hatályos, magánegészségügyi ellátást érintő intézkedéseknek köszönhetően ismét lehetővé vált, hogy klinikánk teljeskörű fogászati ellátást nyújtson!

A héten azon dolgoztunk, hogy megteremtsük az összes feltételt ahhoz, hogy pácienseink kezeléseink során maximális biztonságban érezhessék magukat követve a szigorú munkavégzéshez szükséges előírásokat.

A következő változásokkal találkozhatnak majd kedves pácienseink:
  • a rendelőbe kérjük egyedül érkezzenek, vagy kiskorú esetén egy kísérővel;
  • maszk viselése kötelező, kérjük hozzanak magukkal
  • a váróban tartsuk meg a távolságot (1,5 m), kézfertőtlenítőt biztosítunk;
  • a kezelés megkezdése előtt lázmérés és kérdőív kitöltése kötelező;
  • a páciensek között több időt hagyunk ki, lehetőleg több fogat kezelünk egyszerre, hogy csökkenthessük a találkozásokat.

Fontos, hogy minden esetben előzetes telefonos egyeztetésre van szükség, keressenek minket bizalommal a (+36) 20 98 55 200 telefonszámon.

Továbbra is a pácienseink és saját biztonságunk az első, ezért köszönjük türelmüket egy lassabb de sokkal biztonságosabb ellátási protokoll megvalósításához!

Várunk mindenkit szeretettel!
Az Integral Dent csapata

+3620/985-5200 | nova.ber.fogaszat@gmail.com | 4400, Nyíregyháza, Dózsa György utca 65.

Fogfehérítés

A fogak színét, - az eredetit és az elszíneződöttet is- szabad szemmel nem látható pigmentrészecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele. A fogfehérítési rendszerek döntő része e pigmentek elszíntelenítésén alapul.

Fogfehérítés Nyíergyházán akár már otthon is!

A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, ezért a fehérítési folyamat első lépéseként mindenképpen ajánlott fogkő eltávolítása és az azt követő polírozás. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink. A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket használunk, melyek fő hatóanyaga a hidrogén-peroxid vagy a karbamid-peroxid. A különböző készítmények hatékonyságát a hidrogén-peroxid töménysége(35-15%), és a behatási idő határozza meg. Rendelőnkben az ún. otthoni fehérítési módszert ajánljuk pácienseinknek.

Először lenyomatot készítünk a fogairól, amelynek alapján technikusunk elkészít egy speciális fogsínt. Ebbe a vékony, a fogakra pontosan illeszkedő sínbe kerül a fehérítő zselé. A fehérítés során a karbamid-peroxid elbomlásakor keletkező nascens oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződéseket. Az anyag a fog szerkezetében nem okoz változást, csak a fog színe válik világosabbá. A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sok éves klinikai tapasztalatunk bizonyítja.

A színváltozás legtöbbször már egy éjszakai használat után észrevehető. Az optimális eredmény eléréséhez átlagosan 7-10 napos alkalmazás szükséges, de az előzetes vizsgálatok után tájékoztatjuk Önt arról, hogy az Ön esetében milyen eredmény várható a kezeléstől. Átmenetileg a fogak hideg-meleg érzékenysége tapasztalható. A fogápolási termékek (fogkrém, fluoridálás) ebben az időszakban megszüntetik a panaszokat.