+3620/985-5200 | nova.ber.fogaszat@gmail.com | 4400, Nyíregyháza, Dózsa György utca 65.

Fogászati röntgen RTG

Röntgenfelvétel alapján megállapíthatja, hogy van-e szuvasodás

Miért lehet szüksége a fogászati röntgenezésre?

A korai fogszuvasodásnak nincsenek látható fizikai jelei. Néha a fog egészségesnek látszik,de fogorvosunk a röntgenfelvétel alapján megállapíthatja, hogy van-e szuvasodás a zománc alatt, fertőzés a gyökerekben, vagy van-e a csontveszteség a fog körül. A röntgenfelvétel segít a orvosunknak, hogy lássa a fogak közét vagy a tömés alatti részt. A fogászati problémák korai felismerése és kezelése időt és pénzt spórolhat meg Önnek. Gyerekeknél a röntgen megmutathatja, hogy hol vannak a maradó fogak és mikor nőnek ki. Felnőttek esetén is használható annak megállapítására, hogy a bölcsességfog kinövése mikor várható.

Terhesség esetén készíthető-e fogászati röntgenfelvétel?

Mindig mondja el orvosunknak, ha terhes vagy akár ennek a gyanúja felmerül. Ilyenkor kivételesen óvatosan bánunk Önnel, és valószínűleg röntgent sem használunk, ha nem feltétlenül szükséges, különösen az első három hónap alatt.

A Gendex világszínvonalú röntgenkészülékei és a Hyperion 3D CBCT állnak a rendelkezésünkre, hogy amennyiben a fogászati kezelések előtt, vagy alatt helyi- (kis) röntgen, vagy panoráma-röntgen felvétel válik indokolttá, akkor azonnal nagy felbontásban elkészíthető legyen.

Természetesen azon betegek részére is készséggel készítünk röntgen-felvételt, akik más rendelőben végeztetik kezeléseiket, csak egy röntgenfelvétel elkészítése céljából keresik fel rendelőnket.