+3620/985-5200 | nova.ber.fogaszat@gmail.com | 4400, Nyíregyháza, Dózsa György utca 65.

Esztétikai fogászat

Rendelőnkben kizárólag esztétikus fogtöméseket készítünk. Ez azt jelenti, hogy a behelyezett tömés színben teljesen megegyezik a fog színével, gyakorlatilag észrevehetetlen, hogy művileg állítottuk helyre a fog folytonosságát.

Amalgám tömés cseréje

Az amalgám tömés eltávolítása, cseréje viszonylag egyszerű. A fogorvos a régi tömést kifúrja és egyszerű esetben egy ún. "fehér tömésnek" nevezett tömést helyez a fogba. Ha a tömés túl nagy, akkor jön szóba az ún. inlay (betét), mely lenyomatvétel után a fogtechnikai laborban készül és a fogban beragasztással rögzül. A hagyományos amalgám tömésektől eltérően a fehér tömések készítése több időt vesz igénybe, precíz előkészítést és technológiai előírások pontos betartását igényli az orvos részéről. Legfőbb előnyük a kiváló esztétikai hatás. Ezenkívül kevesebb foganyag feláldozását teszi szükségessé az előkészítés során. Bizonyos esetekben pedig fúrás nélkül is lehetséges sérült fogfelszínek javítása, vagy a fogak formai korrekciója.

Az esztétikus tömések kialakítása helyi érzéstelenítésben történik. A fogszuvasodás okozta elváltozások eltávolítását követően a későbbi érzékenységet kiküszöbölendő, és a tömőanyag rögzülését elősegítendő alábélelő, és "bond" anyagokat alkalmazunk, majd a tömés felszínét polírozzuk.